Klicka här
Den här boken tillägnas alla som någon gång haft med en pelargon att göra. Pelargonen, som trots att den är invandrad upplevs som den svenskaste av alla krukväxter.

Sedan flera år är jag passionerad pelargonsamlare och idag består samlingen av ca 250 sorter. Favoriterna är, just nu, de gamla sorterna som har en historia tätt förknippad med människorna som vårdat dem.

Förra året fick jag frågan om jag ville skriva en bok om berättelserna, lusten, glädjen, och svårigheterna kring mitt samlande. Först var jag tveksam men sedan satte jag igång och resultatet blev boken: "Älskade pelargoner", en samlares anteckningar. W & W 2003.

Jag berättar om ett händelserikt år där människors och pelargoners historia vävs samman till en hyllning av denna underbara krukväxt. Pelargonen visar sig vara mycket mer än en tålig vän på fönsterbrädet. Den är ypperlig som snittblomma, fin som eternell, utsökt i bakverk eller som ingrediens i doftande potpurrier.

I ett urval anekdoter berättar jag även om favoriterna i min samling och hur de på det mest skilda vis kommit i min vård. Älskade pelargoner är en rikt illustrerad bok fylld av tips, odlingsråd och erfarenheter från ett stundtals arbetsamt men mestadels förtjusande umgänge med en fantastisk krukväxt.